Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полякът Адамек отказа мач срещу Кубрат Пулев

Снимка: БГНЕС

Полякът Томаш Адамек отказа боя с българина Кубран Пулев и така Владимир Кличко все още не знае съперника си за титлата в категория супертежка на IBF, предаде ESPN.

Мачът трябваше да се състои през март, но Адамек се отказа с мотива, че е получил по-добра във финансово отношение оферта, а също така и липсата  на каквито и да било успехи при Пулев до момента.

Аз имам по-добра оферта да се бия в Полша за много повече пари, отколкото ще получа в мача с Пулев. Отказът ми не е неуважение към Пулев, но той няма никакви успехи на професионалния ринг, а също така никога не е бил във вниманието на големите телевизии. Всички пари, които са генерирани за този мач, идват от моята популярност. Да участвам в най-добре платените мачове е мое задължение, което е за моето семейство. Участието ми в мача с Пулев няма никакъв финансов смисъл, обясни Адамек.

36-годишният Адамек има 49 победи и 2 поражения, като 29 от победите му са с нокаут. След поражението с нокаут от Виталий Кличко през 2011-а година той има четири поредни победи, но последните две срещу Еди Чембърс и Стив Кънингъм са доста спорни.

Кубрат Пулев е притежател на титлата европейски шампион във версия IBF, а сега промоутърите му трябва да търсят нов съперник за него. Според ESPN фаворит за негов съперник е Брайън Дженинг от Филаделфия, който до момента има 16 победи в 16 мача, 8 от които с нокаут.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна