Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слави Бинев: ДАНС да разследва къде изтичат парите

Снимка: БГНЕС

Протестиращите срещу високите сметки за ток са объркали адресата, каза в предаването "Неделя 150" евродепутатът и лидер на ГОРД Слави Бинев. Според него народното недоволство трябва да бъде пред Министерския съвет, а ДАНС да разследва къде изтичат парите.

Адресатът трябва да бъде хората, които са давали този зелник. Трябва да се търси сметка на тези хора. Трябва да се види всъщност компаниите, които се одитират от една компания. Защо се случва това? Къде се губят парите? Защо се аутсорсват дейности и дали нямат общо с тези хора, които сега са учудени и казват,ау, какво се случва с тези фирми? Защо мачкат хората сега? Може да се окаже, че много от дейностите, които се аутсорсват, всъщност са фирми приближени на ГЕРБ. Може да се окаже, че хората които са вътре като Каратистчето, защитават някои от акционерите. Тези неща трябва да разследва ДАНС, каза Слави Бинев.

В предаването "Неделя 150" лидерът на ГОРД уточни, че зад прякора Каратиста стои лицето Димитър Стефанов, който е член на Надзорния съвет на ЧЕЗ.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна