Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът предлага на НС Томислав Дончев за министър на финансите

Снимка: БГНЕС

Министър Томислав Дончев, който влезе в правителството на втората година от мандата му, досега беше без портфейл и отговаряше само за еврофондовете.

Шеметна кариера за министъра без портфейл Томислав Дончев. Той е член на партия ГЕРБ и като такъв спечели кметското място в Габрово, на което остана между 2007-а и 2010-а година, когато пое управлението на средствата от Европейския съюз. Все още ненавършил 40 години, Дончев ще отговаря за финансите в правителството на мястото на Симеон Дянков до края на мандата на правителството.

В кариерата му се вписва и преподаването. В периода 1997-1999 година работи като учител в Хуманитарната гимназия "Св. св. Кирил и Методий" в град Велико Търново. Там преподава психология, логика, етика, философия.

През 1999-2000 година Дончев е редактор в Радио Габрово. Като успех му се приписва и фактът, че за следващия програмен период страната ни ще получи с 2 милиарда евро повече.

От кабинета на Томислав Дончев заявиха за "Хоризонт", че засега той не желае да коментира номинацията за министър на финансите. Това щяло да стане най-рано в сряда, когато е заседанието на МС. Дончев не отговаря и на мобилния си телефон.

Лиляна Павлова стана министър на регионалното развитие и благоустройството, след като Росен Плевнелиев се включи в предизборната си кампания за президент. Преди това като заместник-министър Павлова отговаряше за усвояването на евросредствата. Лиляна Павлова е доктор по икономика, бакалавър по международни икономически отношения от УНСС и магистър по публична администрация и европейска интеграция.

По публикацията работи: Цветелина Стоянова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна