Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"България на гражданите" иска оставката на правителството

Снимка: БГНЕС
От "България на гражданите" се обявиха за оставка на кабинета Борисов и за създаване на служебно правителство, което да назначи и проведе честни избори. Лидерът на партията Меглена Кунева заяви:
Най-логичният ход е да се отиде към служебно правителство, разбира се, това е в компетентността на президента на републиката, но той вчера каза, че е на страната на протестиращите. Протестиращите искат оставка. Всичко друго би било само още една крачка по пътя на сговарянето на явни и мръсни коалиции. Правителството не може да управлява. Господин Борисов не може да състави екип, господин Борисов не може да направи така, че хората да се чувстват спокойни, да имат хоризонт на дните си или поне на бюджета си от месец за месец.

Сергей Петков - член на Националния съвет на движението коментира протестите на хората:
Балонът за нашата стабилност се спука, защото сега почваме да разбираме и хората го показаха навън на цената на какво е това. Когато ни казваха да затегнем коланите, на нас ни раздодоха на всичките по един колан и ни казаха, затягайте го. Само, че едни не могат да се опашат с колана, а другите вече нямаха дупка, в която да го закопчаят този колан.

Проверките на енергийния регулатор и на електроразпределителните дружества са твърде закъснели, коментираха от "България на гражданите" и заявиха, че са готови да съставят социално отговорно дясно управление, което да изведе страната от тежката икономическа криза.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна