Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Снимка: Архив

Министрите на външните работи от Европейския съюз изслушаха българския си колега за резултатите от разследването на атентата в Бургас, но не взеха решение да включат "Хизбула" в списъка на терористичните организации, отбелязва израелският информационен сайт Аруц Шева.

Израелският вестник Джерусалем пост цитира изказването на Николай Младенов, че Европейският съюз трябва да предприеме общи действия срещу "Хизбула". Ние в Европа трябва да вземем колективни мерки, за да гарантираме, че подобни атентати няма да има никога вече на територията на съюза, каза още Младенов, цитиран и от Аарец.

Няколко руски издания пишат за България заради оставката на финансовия министър Симеон Дянков. Според вестник Комсомолская правда оттеглянето на Дянков е било провокирано от многохилядните демонстрации срещу икономическата политика на властите. Гражданите са недоволни от рязко нарасналите цени на електроенергията, докато нивото на заплатите остава същото. Десетки хиляди души излязоха на улиците в 20 български града, размахали сметките си за ток. Мнозина от тях участваха в нападения срещу офиси на енергийни компании, отбелязва "Комсомолская правда".

 

По публикацията работи: БТА
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна