Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В "неконтролирана ярост" изпаднал Оскар Писториус преди убийството

Снимка: БГНЕС

Убийство в състояние на "неконтролирана ярост" ще пледира защитата на Оскар Писториус по делото срещу него за смъртта на приятелката му Реева Стеенкамп.

Това е единственият вариант засега, след като полицията откри в дома на атлета стероиди и алкохол. Заради тях органите на реда разпоредиха да му бъде взета кръвна проба.

Полицията откри стероиди в дома на Писториус. Освен това има и доказателства за употребата на сериозно количество алкохол. Именно поради това от полицията разпоредиха да му бъде направена кръвна проба, обясни анонимен източник.

Точно на това се базира и защитата, тъй като двете в комбинация може да предизвикат сериозна агресия, както се е и случило.

Припомняме, миналата седмица, в нощта на 14-и февруари красавицата бе открита в дома на южноафриканския атлет с четири куршума. Първоначално спортистът твърдеше, че е объркал Реева с крадец. В последствие обаче версията му се оказа доста нереална, след като полицията откри множество доказателства за вината му. Днес е погребението на Реева.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна