Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сидеров: "Атака" няма да участва в консултациите за служебен кабинет при президента

Снимка: БГНЕС

Партия "Атака" няма да участва в консултациите за служебен кабинет при президента. Лидерът й Волен Сидеров призова държавният глава да проведе консултациите открито и пред камерите на всички медии. "Атака" настоя в заседанията при президента да участват представители на протестиращите граждани. По думите на Волен Сидеров в момента няма достатъчно гаранции, че няма да има задкулисни договорки при президента Росен Плевнелиев:

Този човек беше избран с много големи измами. До момента той не е променил моето мнение, че е марионетка на ГЕРБ и не виждам как ще го промени сега за последните 24 часа. Не очаквам от него да предложи решения, които да отговарят на нуждите на обществото. Затова е нужен контрол и гаранция. Контролът и гаранцията това са медиите, това е присъствието на общественото мнение от страна на протестиращите. Само тогава можем да имаме контрол, че президентът може да тръгне към някакви, евентуално да тръгне към някакви стъпки.

Сидеров определи казаното вчера от премиера в оставка Бойко Борисов за подготвен атентат срещу него като провокация:

Aз не знам господин премиера кога е разбрал, че Доган го е заплашвал и му е поръчал убийството, но той повтаряше през всички тия четири години, че Доган е най-великият, най-умният и най-мъдрият политик. Как така хем е най-мъдрият, хем му поръчва убийството, не знам. Това не мога да си го обясня, но смятам, че това е компроматна цапаница, която е свързана с бързо развиващите се събития и очертаващите се скоро избори.

 

По публикацията работи: Даниел Инков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна