Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британското училище "Уитгифт" дава шанс на талантливи момчета за обучение в Лондон

Снимка: Whitgift

Училището "Уитгифт", създадено през 1596 година, е едно от водещите академични, спортни и артистични училища за момчета във Великобритания.

Наскоро ръководството му обяви началото на Международен музикален конкурс, който ще даде шанс на трима талантливи млади музиканти да продължат образованието си в "Уитгифт" с пълна стипендия, равняваща се на до 150 000 британски лири, както и възможности за съвместни изпълнения с Кралския филхармоничен оркестър и Камерния оркестър на "Уитгифт". С откриването на нов пансион тази година, училището отваря вратите си за обещаващи ученици от целия свят, давайки им възможността да се възползват напълно от първокласните условия, които училището предлага.

В България тази седмица е директорът на "Уитгифт" - д-р Барнет, заедно с делегация, която ще посети София, Пловдив, Плевен, Русе и Варна. Поканен за участие е и известният български цигулар и организатор на Лондонския фестивал на българската култура - Иво Станков.

"Уитгифт" обявява и сътрудничество с Международния конкурс за изпълнение на немска и австрийска музика (M.A.G.I.C) в България, където училището ще предложи пълна стипендия, включваща таксите за обучение, пълен пансион и музикални уроци в училището като една от наградите.

Тази визита цели да представи и разпространи началото на Международния музикален конкурс "Уитгифт" чрез срещи с ръководствата на училищата по изкуствата и други музикални организации у нас.

Чуйте подробности в интервютата на Ирена Гъделева с Иво Станков и Роузи Уитфийлд - директор на музикалния департамент в училище "Уитгифт".
По публикацията работи: Алегро виваче
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени