Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стоичков и Бербатов в благотворителен мач в чест на Стилиян Петров

Снимка: БГНЕС

Двамата най-успешни български футболисти на новото време Христо Стоичков и Димитър Бербатов са потвърдили участието си в благотворителния мач в чест на Стилиян Петров. На срещата ще се събират средства за деца, болни от левкемия.

Министърът на спорта в оставка Свилен Нейков, двама представители на английския елитен клуб "Астън Вила", представител на БФС и директорът по комуникациите на спонсора "Актавис" разказаха за инициативата.

Мачът ще се състои на 25-и май на националния стадион "Васил Левски".

Нашият отбор ще бъде събран по предложение на Димитър Пенев и ще излезе срещу ветераните на "Астън Вила".

От страна на англичаните на пресконференцията бяха Дейвид Уейт, търговски директор, и бившият футболист и един от организаторите на асоциацията на ветераните Дейвид Нортън.

Благодаря ви за гостоприемството. Доволен съм, за мен и за "Астън Вила" е привилегия да бъдем във вашата прекрасна страна. Удоволствие е, че на това благородно събитие представляваме асоциацията на ветераните на "Астън Вила". Искам да благодаря на министъра, с който се познавам вече добре, срещахме се няколко пъти. Ветераните на "Астън Вила" като цяло са събрали над 5 милиона паунда от подобни инициативи, а играчите не получават пари за този ангажимент, твърди Дейвид Нортън.

Със сигурност участието си са потвърдили звезди като Колин Хендри, Стан Колимор, Тони Дейли, Марк Дрейпър, а мениджър за тази среща ще бъде Брук Риок, бивш футболист на "Астън Вила", който е водил "Арсенал".

Имахме среща с посланика на Великобритания в София Джонатан Алън. Той се чувства в добра спортна форма и може също да влезе на терена за 5 или за 10 минути, добави Нортън.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна