Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Скандал между протестиращите в ефира на БНР

Снимка: БГНЕС

Приоритет на новосъздадената "Национална гражданска инициатива за обществен контрол" са предстоящите парламентарни избори, каза в предаването "Неделя 150" един от учредителите й Ангел Славчев.

Най-важното нещо в момента е да се осигурят честни избори. Искаме гражданска квота в СИК, РИК, ОИК и ЦИК, за да има пълен контрол върху изборите и гражданите да могат да осъществят пряк контрол върху броенето на бюлетините, каза Славчев.

Необходимо е тотално преразглеждане на всички концесионни сделки от последните дни, подчерта друг представител на протестиращите Мариана Христова.

В момента има започнати приватизационни сделки, които са незаконни - като БДЖ. Говорим за тези концесии, които непрекъснато се раздават. Разрешителни за нефт и газ, които са в нарушение на закона продължават и сега да бъдат раздавани, твърди Христова.

Часове преди началото на поредното шествие в София представителите на двата лъча протестиращи си размениха обиди в предаването "Неделя 150". Янаки Ганчев от движението "Орлов мост за промяната" заяви, че Ангел Славчев и Мариана Христова представляват БСП и "енергийната мафия". На свой ред Ганчев беше определен от Ангел Славчев като част от групировката ТИМ.

Ивайло Василев, един от организаторите на протестите във Варна каза, че днешният протест е обединен около готвещата се приватизация на БДЖ "Товарни превози". Протестираме, за да се спре тази сделка, каза Василев.

Цялата дискусия чуйте в звуковите файлове.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна