Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Републиканските пътища са проходими при зимни условия

Снимка: БГНЕС

Общо 14 души са ранени в страната при десет тежки катастрофи през изминалото денонощие, съобщи МВР. В София леките произшествия са 43.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, пътните настилки са преобладаващо мокри, заснежени, почистват се и се обработват.

Поради авариен ремонт на осветителната инсталация в тунел "Траянови врата" за периода от 12-и до 20-и март 2013-а година в района на тунела ежедневно ще бъде въвеждана временна организация за безопасност на движението.

През деня движението на МПС ще бъде затваряно в една от лентите за движение и
пренасочвано в съседната последователно в дясната тръба (посока София - Пловдив) и в лявата (посока Пловдив - София).

Мокри са настилките по АМ "Хемус" и АМ "Люлин", по АМ "Марица" настилката е суха, на места мокра. Затворени са проходите "Златишки", "Върбишки", "Троянски", "Твърдишки". Отворени са прохода на Републиката, "Ришки", "Предела", "Котленски", "Рожен", "Печинско", "Пампорово", "Превала". Затворени за товарни МПС са "Дюлински", "Айтоски", където е забранено движението на МПС над 20 тона по моста на река Казан Дере; в проходите "Вратник", "Шипка" и "Петрохан" е
забранено движението на МПС над 10 тона.

Възстановено е движението по път III-552 в участъка Вонеща вода - Трявна и по път I-5 Габрово - Шипка (Шипченски проход) за всички моторни превозни средства, съобщават от АПИ.

Все още е затворен проходът Твърдица – Елена, където снощи паднаха изтръгнати от силния вятър дървета. По същата причина не се движат влакове между Трявна и Плачковица. Предупреждение за опасно силен вятър, над 100 км в час, има за днес за Сливен. В Габрово, Трявна и Дряново е обявено бедствено положение след пораженията от урагана. Бурният вятър нанесе сериозни материални щети във Великотърновска област и остави без електричество много от селата в община Шумен.

Паднали дървета са препречили пътя между селата Салманово и Радко Димитриево и движението там е спряно.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна