Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кими Райконен спечели Гран При на Австралия

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Кими Райконен започна сезон 2013 с победа в Гран при на Австралия. Пилотът на „Лотус” изпревари на пистата "Албърт парк" Фернандо Алонсо. Състезателят на „Ферари” показа много силно темпо с новия болид на Скудерия, но нямаше шанс да догони Райконен и перфектната му стратегия с две спирания в бокса.

На почетната стълбичка с третото си място се качи пилотът на „Ред Бул” Себастиан Фетел. Трикратният световен шампион стартира от първа позиция, след перфектна квалификация, но не успя да пренесе силното си темпо в една обиколка и в дългите стинтове на надпреварата.

След тримата шампиони на подиума, се подредиха Фелипе Маса, Люис Хамилтън и Марк Уебър. Австралийският пилот стартира от втора позиция, но слабо, и Маса успя да го изпревари с лекота. Бразилецът водеше в продължение на доста обиколки, плътно следван от съотборника си. Изненадата беше пилотът на „Форс Индия” Адриан Сутил, който не отстъпваше първата позиция дълго време. Сутил стартира 12-и, но след това бързо се изкачи напред и финишира седми.

 

 

 

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна