Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фондация "Искам бебе" връчва традиционните си награди "Ангели на благодарността"

Снимка: БГНЕС

Фондация "Искам бебе" ще връчи традиционните си награди "Ангели на благодарността", които тази година се провеждат под егидата на президента Росен Плевнелиев.

Събитието, с което "Искам бебе" отбелязва и шестата годишнина от създаването си, ще отличи личности и институции, подкрепили каузата й през изминалата година. Наградите ще бъдат раздадени в присъствието на специалните гости на фондацията - семейства с репродуктивни проблеми и техните дълго чакани деца.

Водеща на церемонията ще бъде Мира Добрева, която ще представи отделните категории на наградите - "Дарител на годината", "Общество", "Изкуство", "Медии".

Събитието ще започне с кратко приветствие на президента, който ще връчи и наградата в категорията "Дарител на годината".

Майките от "Искам бебе" ще поднесат на Росен Плевнелиев уникално, ръчно изработено от тях "Дърво на Ангелите". Високото близо 2 м дърво е окичено с 60 различни, изработени от хартия, камък и плат, ангели, символизиращи появата на  децата. На всяко едно от тях има прикрепено етикетче с името на вече родено дете. 

Още по темата може да чуете в интервюто на Т. Величкова с председателя на фондация "Искам бебе" Радина Велчева в предаването "Преди всички" по "Хоризонт".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна