Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Денчев: Да се назначи временно прокурист на "Информационно обслужване"

Снимка: БГНЕС

Изборът на президента за служебното правителство беше удачен. Остава избраните министри да докажат себе си. Надявам се, че ще се справят. Това заяви в предаването "Нещо повече" проф. Стоян Денчев.

Не съществува математически проблем по т.нар. казус с проф. Михаил Константинов, свързан с "Информационно обслужване". В качеството си на председател на Съвета на директорите на дружеството колегата Константинов направи непремерено изказване, но също така е вярно, че по инициатива на една от националните телевизии той даде разяснение на думите си. Според мен от политическа гледна точка казусът не е изчерпан, той ще продължава да се експлоатира и ще създава проблеми относно честността на предстоящите парламентарни избори. Аз съм убеден не само в честността на проф. Константинов, но и в честността и морала на всички хора, които работят в "Информационно обслужване", коментира проф. Денчев. Той обаче подчерта, че основната отговорност за верността при обработката на изборни резултати носят изпълнителните директори на тези дружества.

Според проф. Денчев проблемът може да се реши като сегашният министър на транспортна, информационните технологии и съобщенията назначи временно прокурист на "Информационно обслужване", който наред с изпълнителния директор да удостоверява с подписа си коректността на обработката на данните.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна