Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тенорът Роландо Вийясон облича клоунски дрехи за благотворителна кауза

Роландо Вийясон посети детска болница във Виена, облечен като клоун
Снимка: rednoses.eu

Големите артисти имат големи сърца. Доказателство за това е всеотдайността, с която мексиканската звезда Роландо Вийясон се впуска в благотворителните кампании на организацията Red Noses Clowndoctors. Облечен в костюм на клоун и с типичния топчест червен нос, тенорът посети детска болница във Виена, за да повдигне духа на десетки малки пациенти в ролята на д-р Роло.

© Снимка: rednoses.eu

През октомври 2012 година Вийясон участва в благотворителен концерт на Red Noses Clowndoctors и помогна за събирането на повече от 72 000 евро в помощ на организацията, създадена през 1994 година в Австрия и придобила голяма слава в цяла Европа.

Световноизвестният певец е посланик на Red Noses Clowndoctors International вече 4 години.
"Червените носове" носят щастие и пъстрота в болничните отделения. Тяхната поезия остава дълго след като са си тръгнали. Горд съм да съм един от тях! - заявява той.

Роландо Вийясон е най-добрият посланик, за когото можем да мечтаем. Той има чудесно клоунско чувство за хумор, но като философ и чувствителен човек той чудесно разбира дълбочината и ефикасността на нашата работа. Вийясон знае какво е да преобразиш сълзите в усмивки - казва една от основателките на благотворителната организация Моника Кулен.

В момента мексиканецът обикаля най-престижните сцени на Европа с арии и песни от Верди - на 200-годишнината от рождението на оперния гений е посветен и последният му засега албум, издаден от Virgin Classics.

По публикацията работи: Алегро виваче
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени