Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Константинов: Излизам и от борда на "Информационно обслужване"

Снимка: БГНЕС

Страната се намира отново в една криза, не просто социално-икономическа. Очертава се изключително сериозна криза на доверието и криза на представителността на институциите, на политическите партии, каза в предаването "Неделя 150" програмният директор на "Прозрачност без граници" Ваня Нушева. Тя посочи начина, по който може да се осъществи гражданското наблюдение на изборите.

Нормално е да получиш своя регистрация от ЦИК, за да можеш да наблюдаваш изборите като самостоятелен субект, каза Нушева.

Антоанета Цонева, ръководител на Института за развитие на публичната среда каза, че дори и да получат предложение от политическа сила за участие в гражданския борд, те няма да приемат.

Смятам, че това е здравият разум. Организациите, които се занимават с наблюдение на изборите, трябва да бъдат в този борд, без да се нуждаят от ничия референция, заяви Цонева.

Проф. Михаил Константинов, който през седмицата подаде оставка от поста директор на "Информационно обслужване", заяви, че ще излезе и от борда на фирмата:

Другата седмица се надявам да ми приемат оставката. Ще свикам Общо събрание и ще подам оставка като член на борда по сроковете в Търговския закон. Ще участвам в изборния процес в качеството си на експерт. Лошо е, че хората на високи позиции говориха пълни глупости, за да оправдаят своя загуба и така нарушиха доверието, каза Константинов.

Цялата дискусия чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна