Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сандов: Процедурата за проверка на подписите за участие в изборите е изключително порочна

Снимка: БГНЕС

Близо девет хиляди подписа ще внесе следобед ръководството на партия "Зелените" в Централната избирателна комисия за участие в предсрочните избори. Съпредседателят на формацията Борислав Сандов коментира в "Преди всички", че системата за набиране на подписи и проверката им е порочна.

Самата процедура за проверка на подписите е изключително порочна и ние вече пострадахме за референдума, когато ни беше отказано както довнасяне на подписка, така и бяха ни установени невалидни подписи неясно на каква база. В ГРАО проверяват единствено ЕГН и имена, което означава, че много от подписките могат да бъдат всъщност списъци с хора, които са вписани в бланките за регистрация на изборите от 2009-а годин. Откакто участвахме на изборите виждам, че е невъзможно за толкова кратки срокове, особено партии, които нямат големи структури в страната, да съберат толкова бързо подписи, истински подписи. Нашите са абсолютно такива, ние ги проверяваме винаги.

Борислав Сандов добави, че високите цени, които се изискват за участие в дебатите в медиите, са пречка пред тях и други партии да са равнопоставени участници в кампанията. "Зелените" ще използват социалните мрежи, каза още той.

Цялото интервю на Силвия Великова с Борислав Сандов можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна