Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ливанските власти са готови да съдействат по разследването на атентата в Бургас

Снимка: БГНЕС

Ливанските власти са готови да окажат пълно съдействие на своите български колеги по разследването на терористичния атентат в Бургас. Това е заявила посланикът на Ливан Мишлин Аби Самра по време на срещата й с премиера и външен министър Марин Райков, по повод окончателното й отпътуване от страната.

Срещата във външното министерство не е била публична и не са били поканени журналисти. Според съобщението до медиите, премиерът Марин Райков е подчертал, че българските власти продължават разследването на атентата в Бургас и България разчита на сътрудничеството на Ливан в този процес, за да бъдат разкрити извършителите на терористичния акт, при който загинаха петима израелски граждани и един българин.

Ние ще предоставим на нашите партньори съюзници всички доказателства, които бъдат разкрити в рамките на разследването, но няма да инициираме процедура по включването на определени групи или лица в забранителния списък на Европейския съюз, повторил Райков пред посланик Мишлин Аби Шамра.

Откакто България посочи Хизбула като вероятен извършител на атентата, ливанската посланичка не даде нито едно интервю за български медии, въпреки поканите, включително от БНР.

По публикацията работи: Никола Миладинов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна