Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ев. Иванов към Я. Янев: В демократична държава не могат да се правят безотговорни изявления

Снимка: БГНЕС

Има компетентни органи, които установяват произхода на едно имущество и единствено те имат право да се произенсат дали това е така, или не е така, каза Евгений Иванов от КРИБ в отговор на лидера на РЗС Яне Янев, който твърди, че синдикалисти и работодатели имат тежки проблеми с доказване на имуществото си.

В КРИБ са добре известни бизнесмени, които подават декларации по надлежия ред, те се оценяват от НАП и се плащат данъци. Ако е имало някакви отклонения, щеше да е известно, защото щеше да има мерки. Затова смятаме, че в една демократична държава не могат да се правят такива безотговорни изявления.

За изтеглянето на работодателите от НСТС Иванов обясни, че уважават върховенството на закона.

Първото, което предприехме, беше да поискаме от президента да наложи вето. Това не се случи. Следващото, което ще поискаме от президента е да сезира КС. Ако той не го направи, ще се обърнем към омбудсмана. Ако и това не се случи, ще чакаме следващия парламент и така ще сезираме КС. Ние сме направили внимателен анализ на последствията от нашето излизане  и нямаше да допуснем тези 40 милиона да не отидат там, където трябва да отидат

Чуйте разговора в звуковия файл.  

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна