Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новости в биоземеделието представят в Габрово, Тетевен и Априлци

Снимка: БГНЕС

Министерството на земеделието и храните организира информационни дни за биоземеделие в Тетевен, Априлци и Габрово като част от кампания за популяризиране на биопродуктите.

Биопроизводители от цялата страна ще имат възможността да се запознаят с актуалните новини, свързани с прилагането на мерките от ОС 2 на Програмата за развитие на селските райони. Експерти от Фондация "Биоселена" и Националната служба за съвети в земеделието ще представят новостите за кампания 2013 г. по различните мерки от програмата.

Семинарът в Габрово се организира съвместно със службите за съвети в земеделието в Габрово и Велико Търново и ще включва допълнително обучение и консултации по законодателството в областта на биологичното земеделие и сертификацията на фермите.

Като част от кампанията през месец април в София ще бъде проведен двудневен празник на агроекологичните производители на открито чрез изложбени и дегустационни щандове на биопродукти. Изложба – базар на биологични и традиционни храни ще се проведат и през май в Русе, Благоевград и Стара Загора. Кампанията включва и провеждане на дни на биофермите в Троян, Смилян и Мало Бучино.

По публикацията работи: Пламен Христов - кор. на БНР в Ловеч

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна