Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДПС потвърди позицията си за коалиционна форма на управление

Снимка: БГНЕС

Движението за права и свободи потвърди позицията си за коалиционна форма на управление на страната. От ДПС официално представиха своите листи, като обясниха защо в тях вече не присъстват ключови фигури като Ахмед Доган, Юнал Лютфи и Емел Етем.

Според председателя на ДПС Лютви Местан отсъствието на Доган е заради желанието в листите да има баланс между приемствеността и промяната:

По този начин надяваме се, че няма как да умре, но леко ще поотслабне митът за формалния лидер на партията в мое лице. Другото, което казват тези листи, е - убеден съм, че колкото и упорит да бъде митът за етническата партия, той също ще отстъпи на реалната същност и реалната характеристика на нашата партия.

За Делян Пеевски, който е водач на листите в Стара Загора и Пазарджик, Лютви Местан обясни:

В Пазарджик кандидатурата му беше издигната консенсусно и в Пазарджишки многомандатен избирателен район, когато Делян Пеевски и госпожа Искра Михайлова - един от най-силните ни експерти от гражданска квота на ДПС, на последните парламентарни избори резултатът за ДПС от характерните 8 до 11 хиляди гласа беше не просто удвоен, а почти утроен.

Според ДПС еднопартийното управление е химера и за ГЕРБ, и за БСП, и за Меглена Кунева. Според Лютви Местан няма нито един политически субект, който да е готов да поеме отговорността за еднопартийно управление. Като приоритет ДПС издига освобождаването на партиите от обръчите от фирми. Бизнесът се нуждае и от антимонополно законодателство и истински пазар с ясни правила. ДПС подкрепя оставането на плоския данък, но са готови да водят и разговори за въвеждане на необлагаем минимум. Партията ще настоява сектор "Сигурност" да се отвори за представители на малцинствата.

Мотото на партията за кампанията е "С ДПС за свободна и сигурна България".

По публикацията работи: Добромир Видев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна