Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калин Томов: Очевидно се задава коалиция ГЕРБ-ДПС

Снимка: БГНЕС

"България на гражданите" няма да се коалира с хората, които в момента осъществяват активни мероприятия да попречат на нашите изборни резултати, използват нелегитимни, неморални и непочтени средства за сплашване, тормоз на "България на гражданите", на структурите, на нашите членове. Това заяви в предаването "Нещо повече" Калин Томов от Движението. Той припомни, че още миналата година, преди да се стигне до ситуация на предсрочни избори, са призовавали президента да предприеме мерки за честни избори, призовавали са и за изчистване на избирателните списъци от мъртвите души. Той добави обаче, че тогава никой не е чул тези призиви. Според него е имало достатъчно време за изчистване на списъците и да се въведе професионална изборна администрация, която не е на квотен принцип, излъчена от ГЕРБ и техните бъдещи коалиционни партньори.

За възмущението на БСП от подготвяните фалшификации, Томов изказа мнение: Явно досега са вярвали, че и в тяхна полза ще бъде, но в момента изведнъж са установили, че може би няма да е в тяхна полза злоупотребата. Истината е, че измамите и фалшификациите на избори са във вреда на всеки гражданин. /.../ БСП не признаха, че всяка измама вреди и чак когато установиха, че това евентуално ще удари и тях, защото очевидно се задава коалиция ГЕРБ-ДПС и всичко извън нея ще бъде бито на изборите с нелегитимни средства, чак тогава се сетиха, че може би ще са нечестни изборите.

Томов призова хората да гласуват, защото това е единственият начин корпоративният, купеният, нагласеният вот да не се окаже с решаваща тежест.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени