Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Манчестър Сити" на финал за ФА Къп

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Манчестър Сити" спечели с 2:1 срещу "Челси" и се класира за финала в турнира за купата на Футболната асоциация на Англия.

"Небесносините", носители на трофея за 2011-а година, поведоха с 2:0 след голове на Самир Насри и Серхио Агуеро, но столичани реализираха почетен гол на Демба Ба, който се оказа недостатъчен за класиране в последния мач от турнира за 2013-а година.

В 35-ата минута Насри откри резултата в полза на отбора от "Манчестър", а няколко минути след началото на втората част Агуеро с глава отбеляза втори гол във вратата на лондончани, които са носители на трофея за 2012-а година.

"Челси" стигна до почетен гол чрез Демба Ба в 66-ата минута. Нападателят се разписа с точен удар от наказателното поле, който първо срещна гредата и влезе във вратата на "Сити".

След това столичани опитаха да стигнат до нов гол и да доведат срещата до продължения, но Фернандо Торес и Хуан Мата показаха слаба концентрация при нанасянето на завършващите удари в наказателното поле.

Във финала на 11-и май в Лондон отборът на "Манчестър Сити" ще се изправи срещу борещия се за оцеляване в английския елит "Уигън".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна