Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Къдринка Къдринова: Ситуацията във Венецуела няма да се успокои скоро

Николас Мадуро
Снимка: ЕПА / БГНЕС

Президентските избори във Венецуела в неделя бяха спечелени с малка преднина от Николас Мадуро, кандидат на управляващите, срещу кандидата на опозицията Енрике Каприляс. Каприляс и привържениците му отказаха да признаят резултатите, в страната избухнаха сблъсъци, а седем души бяха убити. Според Къдринка Къдринова, председател на Сдружението на испаноговорещите журналисти у нас и заместник главен редактор на списание "Тема", такъв случай - на малка разлика в гласовете на двамата кандидати за президентския пост, вече има в историята на Венецуела - през 1968-а година.

Мадуро винаги е бил в сянката на покойния Уго Чавес, той е мек, диалогичен човек, индуист, заедно със съпругата си, която е главен прокурор на страната, разказа Къдринова за новия венецуелски държавен глава. Тя прогнозира, че положението в латиноамериканската държава скоро няма да се успокои.

Зад Каприляс са хора, изповядващи от ултра леви до крайно десни идеи, страната е поляризирана. Въпросът е да се постигне някакъв диалог, обобщи Къдринова.

Интервюто с Къдринка Къдринова в "12+3" чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна