Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Главният секретар на МВР беше разпитан в прокуратурата

Снимка: БГНЕС

Главният секретар на МВР Калин Георгиев е бил на разпит в прокуратурата по повод интервюто му в днешния брой на вестник "24 часа", съобщиха от държавното обвинение. Интервюто е озаглавено "Няма изтрити СРС, всичко е архивирано".

Георгиев е бил разпитан в качеството на свидетел по досъдебното производство, образувано тези дни във връзка с така наречения "български Уотъргейт". В интервюто той казва, че информация не е унищожавана от длъжностно лице в МВР, срещу което има вече образувано наказателно производство, че тази информация е архивирана в пълния й обем и е на разположение на органите на прокуратурата.

Георгиев твърди, че има логично обяснение за разминаването в датите, на които автомобилът с подслушвателна техника е установен по видеокамерите на други места, различни от тези, отразени в документите. Според главния секретар това е свързано с операции на МВР в защита на националната сигурност и борбата с тежката организирана престъпност.

От прокуратурата обаче уточняват, че в хода на проверката, осъществена в МВР, такава информация не е била предоставена от длъжностните лица от състава на министерството, включително и от самия главен секретар. Затова и Георгиев е бил разпитан днес по обед.

По публикацията работи: Силвия Великова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна