Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Извършителите на атентата в Бостън са от руски регион близо до Чечения

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Извършителите на атентата по време на маратона в Бостън са от руски регион близо до Чечения. Те са живели в САЩ поне една година, предаде Асошейтед прес по свои източници. Според агенцията оцелелият заподозрян атентатор е идентифициран като Джохар Царнаев - 19-годишен жител на Кеймбридж, щата Масачузетс.

Заловеният по-рано заподозрян почина в болница. Той е имал множество огнестрелни рани и травми, вероятно от експлозиви.

Полицията в Бостън спря обществения транспорт в града от съображения за сигурност. Хората в западната част на Бостън и още няколко съседни града са посъветвани да останат в домовете си.

Полицейският комисар Тимъти Албън потвърди, че има връзка между атентата на бостънския маратон и престрелката тази нощ в кампус на Масачузетския технологичен институт. Албън заяви, че и при двата инцидента извършителите са едни и същи - двамата братя Царнаеви. Те са отговорни и за извършеното убийство на полицай:

"Смятаме, че това са същите хора, които са отговорни за бомбения атентат от понеделник на маратона в Бостън. Смятаме, че те са отговорни за смъртта на полицай в кампуса на Масачузетския технологичен институт и за раняването на друг полицай. Ситуацията, пред която сме изправени, е изключително сериозна", посочи комисар Тимъти Албън.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени