Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Маргарита Мамун и Александра Меркулова идват в България за световната купа по художествена гимнастика

Снимка: БГНЕС

Над 200 състезатели и треньори ще пристигнат в София за Световната купа по художествена гимнастика "DUNDEE WORLD CUP" и международния турнир за ансамбли девойки "Дънди къп", които ще се проведат в "Арена Армеец" в София от 2-ри до 5-ти май.

20 от най-силните индивидуални гимнастички в света и 8 ансамбъла ще участват в надпреварата . Сред подалите заявки са най-силни състезателки на Русия в момента Маргарита Мамун и Александра Меркулова. В София ще бъдат още Нета Ривкин (Израел), Алина Максименко (Украйна), Джана Ризатдинова (Украйна), Лала Юсупова (Азербайджан), Мелитина Станюта (Беларус). България ще бъде представена от Силвия Митева, Мария Матева и националните ансамбли за жени и за девойки. Извън класирането ще участват Кристина Ташева, Невяна Владинова, Сара Стайкова и Анастасия Киссе.

На 2-ри май успоредно със Световната купа ще се проведе състезание "Дънди къп" за ансамбли девойки. В него ще участват 12 ансамбъла.

От бившите известни имена тук освен трикратните световни шампионки Мария Гигова и Мария Петрова, са Ирина Дерюгина (Украйна) - двукратна световна шампионка, Албина Дерюгина (Украйна), Анна Бесонова, световна шампионка от Патра'2007, пристига в София като треньор в състава на Украйна.

 Мария Петрова ще бъде главен съдия на Световната купа.

Български специалисти са начело на чужди отбори. Ансамбълът на Франция води Адриана Дунавска, на Азербайджан - Мариана Василева.

 

 

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна