Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима мотористи са пострадали по време на репетиции в цирк "Балкански"

Скъсване на веригата на един от мотоциклетите е най-вероятната причина за инцидента
Снимка: БГНЕС

Трима души са пострадали след инцидент по време на репетиции в цирк "Балкански" в София. Инцидентът е станал около 12 часа. Мъжете са изпълнявали номер с мотори и са се сблъскали помежду си.

И тримата са откарани в болница. По първоначална информация са без опасност за живота. Сигналът за инцидента е подаден от собствениците на цирка. 

Скъсване на веригата на един от мотоциклетите е най-вероятната причина за инцидента в цирк "Балкански" в София, където трима души пострадаха при опит да подобрят рекорда за най-голям брой мотоциклети, движещи се в така наречения "Глобус на смъртта". След инцидента на място веднага е пристигнала полиция, заяви административният директор на трупата Александър Балкански- младши:

За днешната дата бяхме подготвили да подобрим новия световен рекорд по брой на мотоциклети в "Глобуса на смъртта", като това нещо го подготвяме повече от месец тренировки. Вчера на двата спектакъла ние го пуснахме този рекорд неофициално пред публика и всичко вървеше по вода, но днес, по време на репетицията на единия от мотоциклетите се къса веригата, точно при изпълнението на рекорда и става един доста сериозен сблъсък вътре в глобуса. Двама леко са пострадали и докато третият го изнесоха на носилка, все още чакаме резултат. Хората са застраховани, осигурени, на трудови договори са, имат разрешителни, работни визи, защото те са чужденци. Нашето единствено притеснение е травмите да са повърхностни, а да няма нещо по-сериозно. Дойдоха веднага полицаи, криминалисти, описват, оглеждат абсолютно всичко как е станало. Техническа грешка, дефект на мотоциклета, което не е изключено в нашата работа, както човешката грешка, така и техниката да откаже.

Въпреки случилото се още днес номерът ще бъде показан отново пред публика, каза още Балкански-младши.

По публикацията работи: Николай Христов/Лъчезар Цветков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна