Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Журналисти: Щом политическа сила се опита да си назначи главен прокурор, това се обръща срещу нея

Снимка: БГНЕС

Журналистите Иван Бакалов от "Е-вестник" и Емилия Милчева от "Уебкафе" коментираха в предаването "Нещо повече" разпита в Столичното следствие на бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и какво означава това за партия ГЕРБ.

Иван Бакалов направи връзка с разпадането на НДСВ и това, което се случва в ГЕРБ.

Бойко Борисов си има твърди привърженици, но това са процеси на разпад на ГЕРБ. От 3-4 години пиша, че и Борисов, и Цветанов са за съд. Спомнете си лекарите в Горна Оряховица. Представете си в какви размери е подслушването, след като слушат едни лекари. Много примери има, за които могат да бъдат съдени. Ние сме във века на цифровите технологии, всеки може да си направи записи и това да не се разбере. Представям си след толкова много подслушване какво ще излиза години наред. Цветанов е силен, но разпадане е неминуемо. Има сканадална ситуация в МВР, тя трябва да излезе в пространството, дали ще е преди избори, или след тях... Не си спомням колко пъти съм писал, че щом една политическа сила се опита да си назначи главен прокурор, това се обръща срещу тях, каза Бакалов.

Емилия Милчева смята, че тоталното сриване не имиджа на МВР е по-трагично за нас като граждани.

Въпреки че хора като Цветанов, като главния секретар на МВР, който се опита да реабилитира себе си, виждаме накърняването и унизителното положение, в което е поставено едно министерство. Аз съм убедена, че не всички там са като Цветанов, за да изпълняват политически поръчки. Всичко, което става, включително и скандалът със СРС-тата, води до депрофесионализиране на самата система. Не бих казала, че се ражда нов ГЕРБ. Смятам, че Цветанов е силен човек.

Чуйте мненията в звуковия файл, а също и репортерския разказ на Силвия Великова за разпита на Цветан Цветанов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени