Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Татяна Дончева: Вероятно се прави опит да бъде отстранен Цветан Цветанов от листите

И Борисов е между тези, които искат да изхвърлят Цветанов от политиката, смята Дончева
Снимка: БГНЕС

В конкретния случай с Мирослав Найденов и неговите закъснели признания трябва да имате предвид, че най-вероятно се прави опит да бъде отстранен Цветан Цветанов от листите и целият му кръг, защото някой смята, че по този начин ГЕРБ ще може да събере допълнителни избиратели. Смятам, че и Бойко Борисов е между тези, които искат да изхвърлят Цветанов от политиката. Смятам, че тези среди дадоха доклада на Станишев. Това заяви в предаването "12+3" Татяна Дончева от "Движение 21".

Законите се отнасят и за министрите. Никой министър-председател не може да си позволи така да третира министрите си. Друг е въпросът, че всъщност Мирослав Найденов започва да говори сега за неща, които са били проблем на цялото управление, на цялото правителство, коментира Дончева. Тя подчерта, че в една нормална държава за министри трябва да се излъчват некорумпирани хора, а за висши администратори в МВР трябва да се излъчват хора, които имат съответните морални и човешки качества за това.

Ако един министър-председател смята, че неговите министри са корумпирани, по-добре да не става министър-председател и да не ги назначава за министри.

Дончева изтъкна факта, че преписката срещу Найденов е в прокурорските чекмеджета от 2009-а година: Това ми напомня една известна практика на задкулисните играчи – да се слагат зависими хора и по възможност корумпирани, защото така по-лесно можели да се държат и да се иска от тях едно или друго действие, едно или друго назначение, един или друг договор.

Решението на въпроса не може да бъде с перманентно подслушване и перманентен страх, категорична е Татяна Дончева и добавя, че в политиката не може да има хора, които нямат чувство за достатъчност и чувство за мярка.

За казаното от Мирослав Найденов, че е възможно и самият Бойко Борисов да е бил подслушван, Дончева изказа мнение: Това са гербаджийски отношения. Тези хора така се подбират като глутница себеподобни и така си уреждат отношенията.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна