Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов: В държавата има паралелни структури на МВР

Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов коментира изнесените днес записи, направени със специални разузнавателни средства, с думите, че в държавата има паралелни структури на МВР.

Аз вече колко време коментирам, мълча си и съм убеден, че рано или късно ще излезе, че има паралелна структура в държавата, която действа, работи, записва, манипулира, компилира. Аз само знам, че от дома си не съм излизал, така че ако някой там ме е накичил с мероприятия частни, се надявам прокуратурата да почне да търси виновниците, които правят всичко това. Те не са толкова анонимни, колкото изглеждат, заяви Борисов. На въпрос кого визира, той отговори:

Просто МВР се използва само за мюре. Други много по-мощни паралелни структури работят, за да влошат и бизнес климата, и всичко това, което се случва в България. Така че това е проблемът, а вече техниката е толкова съвременна, че могат да правят всичко с гласовете на хората, но повтарям: това, което съм убеден за предизборната си кампания и от времето, когато не съм премиер, аз си живея в Банкя, това означава, че наглостта и подлостта на тази хора стига - да ми слушат дома. И това означава, че Станишев и неговата шайка около него, която работи за него, защото той е преносител на сигналите, нищо старо не е забравено, нищо ново не е научено.

Бойко Борисов допълни още, че според него е възможно в тези структури - паралелни на държавните институции, да има и служители на МВР. Той не изключи тези структури да разполагат с коли - близнаци на тези на вътрешното ведомство.

Борисов подчерта, че се е отказал да слуша днешните записи, затова и не може да каже дали са автентични. Категоричен е също, че доверието му към Цветан Цветанов е непоклатимо, а случващото се цели, по думите му, именно той да бъде отстранен. Борисов отново каза, че вярва в главния прокурор Сотир Цацаров за разкриването на истината.

По публикацията работи: Кремена Данева - кор. на БНР в Пловдив
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна