Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Дончев: Частна охранителна фирма източва "Български пощи"

Снимка: БГНЕС

Пламен Дончев - председател на федерация "Съобщения" в КТ "Подкрепа", коментира в "Преди всички" очакваните ефективни стачни действия в "Български пощи".

От доста време тотално се източва дружеството от частна охранителна компания. Тя започна да транспортира и пощенски пратки. Дружеството трябва да се съобразява с експлоатационните процеси. Това влоши качеството на услугите. Доведе до зависимост на дружеството от частна фирма. Утре, ако решат да кажат "ние няма да извозваме пвече вашите пратки", не се знае кой и как ще извозва.

Ние имахме много разговори с "Български пощи", поискахме официални данни и веднага доказахме с цифри, че дейността на тази фирма е в ущърб на пощите. Ние сезирахме всички институции и отговор не последва. Това ме тревожи, личат нечисти и нездрави интереси за съсипване на дружеството.

Към днешна дата няма чуваемост. Над 35 процента от хората работят при намалено работно време - съответно и доходите им са намалени. А рязко се увеличават доходите на управленския и административния персонал, който на моменти достига и по-високи от министерските заплати.

Цялото интервю на Веселина Миланова с Пламен Дончев можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна