Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благодатният огън ще озари всички храмове в Добричко

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Всички храмове в Добричка област ще бъдат озарени от Благодатния йерусалимски огън. Тази година той ще бъде доставен от Светите земи в Букурещ и Констанца.

Варненският и великопреславски митрополит Кирил ще посрещне Светия огън на румънска земя. На българо-румънската граница свещеници от Добричко ще го поемат и разнесат във всички храмове в областта.

Храм "Свети Архангел Михаил" в пограничното село Дуранкулак е първият храм в Добричко, който ще бъде озарен от благодатния огън. На българо-румънската граница свещеници от цялата област ще посрещнат варненския великопреславски митрополит Кирил, ще запалят свещници от светия огън и ще разнесат в цяла Добруджа йерусалимските послания за мирно съжителство между различните етноси и религии. В добричкия храм "Света Троица" огънят ще донесе отец Стоян Иванов:

Ние всяка година го правим с традиции Юлиян Димитров, отец Иван, ерхейски наместник и аз. Това го правим вече от като дядо Кирил донесе за първи път благодатен огън от Йерусалим. Ще го разнесем по всички села, навсякъде, да огрее благодат във всички храмове, които аз ги обгрижвам.

По публикацията работи: Гинка Димититрова - кор. на БНР в Добрич

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени