Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руски ветерани получиха скандални писма

Снимка: Архив

Руски ветерани от Втората световна война получиха скандални писма в пощенските кутии. В навечерието на Деня на победата ветераните в Мурманска област бяха неприятно изненадани от писма, в които им предлагат безплатно погребение. След като прочели листовките, ветераните били не само разгневени и огорчени от безпардонното, според тях, предложение, но се съобщава и за случаи, когато възрастните хора е трябвало спешно да потърсят медицинска помощ.

Компанията, изпратила писмата, прави опит да се оправдае като заявява, че просто е искала да информира на ветераните какви права имат по закон и че прави това не за първи път. Хората обаче с право се питат защо това трябваше да стане в навечерието на свещения за ветераните Ден на победата и то с писма, които те съвсем естествено възприели като поредното поздравление за празника.

Това не е първият скандален случай в Мурманск, свързан с ветераните от войната. На 23 февруари поздравлението на кмета на града по повод Деня на защитниците на отечеството беше илюстрирано в местния вестник с фотография на американски самолетоносач.

По публикацията работи: Васко Михайлов - кор. на БНР в Москва

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна