Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Рилски спортист" се класира за полуфиналите в първенството

Снимка: БГНЕС

Баскетболистите на "Рилски спортист" надиграха състава на "Ямбол" със 73:66 в решаващата трета среща от четвъртфиналната поредица за титлата в първенството и се класираха за полуфиналите, където ще играят с шампиона "Лукойл Академик". В своята зала "Арена Самоков" възпитаниците на старши треньора Росен Барчовски допуснаха доста грешки през първата част, най-вече в стрелбата, и съвсем логично гостите от Ямбол поведоха в резултата след първите десет минути игра. Съставът на "Рилски спортист" направи обрат в мача през втората част, най-вече благодарение на отличната игра и стрелба на Тери Смит, и се оттегли на почивката с аванс от седем точки - 37:30.

Второто полувреме бе доста равностойно, с чести изравнявания на резултата, но в крайна сметка баскетболистите на "Рилски спортист" стигнаха до победата в мача, а с това и в плейофа.

За "Рилски спортист" най-резултатен бе Тери Смит с 24 точки, Христо Захариев отбеляза 17 точки, а Бранко Миркович и Тони Гуджино завършиха мача с по 12 точки.

Неманя Милошевич бе най-добрият реализатор за "Ямбол" със 17 точки, а Станислав Говедаров и Брайън Ормън завършиха с по 13 точки.

 

Трети мач от четвъртфиналните плейофи на първенството на България по баскетбол за мъже:

"Рилски спортист" - "Ямбол" 73:66 /9:11, 28:19, 17:17, 10:19/. "Рилски спортист" спечели четвъртфиналната серия с 2:1 победи и се класира за полуфиналите на първенството на България по баскетбол за мъже.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна