Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петима от кандидатите отпаднаха от конкурса за генерален директор на БНР

Снимка: Архив

Петима от кандидатите за генерален директор на Българското националното радио не са допуснати до втория етап на конкурса - събеседване. Заради липса на петгодишен стаж в радио отпадат композиторите Найден Андреев и Стефан Димитров. Поради участие в търговски дружества напред не продължават и Георги Василски, Кирил Калев и Ясен Инджев.

Участието в търговски дружества създава хипотеза за конфликт на интереси, а пък изискване за трудов стаж, това стабилизира позицията на генералния директор да не е, така да се каже, пришълец. Трудовият стаж пък от своя страна трябва да се докаже именно като на работещ на трудов договор в радиопрограма, заяви председателят на Съвета за електронни медии Георги Лозанов.  

Така в конкуса остават 12 кандидати, а СЕМ ще ги изслуша в продължение на три дни.

Росланна Белчева, Диана Димитрова, Ванче Бойков и Жени Гаджалова ще представят концепциите си на 20-и май. На следващия ден това ще направят Бойчо Кулински, Радослав Янкулов, Николай Ангелов и Иво Тодоров. За последните четирима - Гергина Дворецка, Поля Станчева, Митко Димитров и Георги Божков жребият определи датата 22-ри май.

На 23-ти с явно гласуване СЕМ ще избере новия генерален директор на БНР за следващите три години. Той трябва да получи минимум три гласа.

По публикацията работи: Светослава Кузманова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени