Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевнелиев: Нека партията на негласуващите не бъде най-многобройната в неделя

Снимка: БГНЕС

Нека партията на негласуващите не бъде най-многобройна в неделя, важно е да упражним правото си на глас - това подчерта президентът Росен Плевнелиев в специално обръщение преди парламентарните избори на 12-и май. Държавният глава посочи, че колкото повече избиратели гласуват, толкова по-легитимно ще е следващото управление.

През изминалия месец чухме конкретни ангажименти и послания, но и лозунги и не малко скандали. В неделя ще покажем с гласа си какво управление искаме, кое е добре за държавата и за народа...Ако искаме промяна, трябва да бъдем активни, да не се дистанцираме, а да имаме отношение, да покажем, че сме общество на активни граждани, които имат позиция по дневния ред на нацията. Важно е да гледаме в перспектива и да подкрепим идеите, които ще придвижат нацията напред и ще развият потенциала на страната, каза Плевнелиев.

Той подчерта, че страната има нужда от стабилност, от работещо Народно събрание и от правителство, което се ползва с висока степен на обществено доверие. Президентът призова младите хора да гласуват и да не приемат това право за даденост, а като проява на отговорност, защото това е демократичният начин да променят това, което не харесват.

По публикацията работи: Мира Стефанова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!