Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лил" съхрани шансове за евротурнирите след успех над "Реймс"

"Лил" се завърна на 4-то място във временното класиране във Франция след успех над "Реймс" с 3:0
Снимка: БГНЕС

 

Отборът на "Лил" съхрани шансовете си за излаз в европейските клубни турнири, след като в първи мач от 36-ия кръг на френската Лига 1 разби на собствен терен "Реймс" с 3:0. След тази победа северняците се изкачиха отново на 4-та позиция с 60 точки, колкото има и "Ница". Късно в неделя е гвоздеят на първенството "Олимпик" Лион - "Пари Сен Жермен" - мач, който може даде даде до голяма степен отговор на въпроса кой ще бъде шампион.

Саломон Калу вкара два гола за победителите, като откри резултата в 20-та минута, а след това оформи крайното 3:0 в 77-та. Димитри Пайе добави още един гол в 49-та минута. Калу излезе сам срещу вратаря Коси Агаса и без проблем го
преодоля за 1:0, Пайет пък вкара с далечен удар, като тези два гола бяха най-малкото за превъзходството на "Лил". Домакините взеха инициативата от самото начало и Франк Берия, Рони Родлен, Лука Диние пропуснаха възможности в първите 50 минути на мача. Пайе можеше да направи 2:0 в 24-та минута, но ударът му от границата на наказателното поле се отби в горната греда. Две минути след началото на второто полувреме за първи път имаше опасност пред вратата на "Лил", но вратарят Барлел Муко спаси удара на Диего Ригонато. В ответната атака обаче Пайе покачи на 2:0, а Калу наказа пасивната защита на "Реймс" за трети път в 77-та минута, увеличавайки сметката си на 13 попадения през сезона.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна