Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националният съвет на "България на гражданите" подава оставка

Снимка: БГНЕС

Националният съвет на "Движение България на гражданите" подава оставка заради загубата на изборите, заяви лидерът на партията и председател на Националния съвет Меглена Кунева:

Поемаме отговорност, нашият Национален съвет реши да подаде оставка и следващата седмица ще се насрочи решение за национално събрание, на което този въпрос ще се разгледа. Това е по-скоро техника дали и как аз ще разчитам моите колеги да решат кой да предложат за лидер, аз лично, така, както не съм се кандидатирала първия път, така не бих се кандидатирала формално и този път. Ако те решат, че това е крачката, която те искат да видят от моя страна, аз ще разпозная отговорността си.

Не е тежко да загубиш, много по-тежко е да загубиш срещу правилата, изтъкна Кунева и добави, че изборите са били проведени в нездравословна среда:

Днес ние всички загубихме, загуби нормалността. Осъмнахме с двуполюсен модел. 3,5 милиона души емигрираха от отговорността страната ни да има отговорно управление с това, че не отидоха до урните и не гласуваха.

Ние направихме своите изводи, загубихме изборите, защото не успяхме да убедим достатъчно много хора, че си струва да се погрижим за страната си, и че има и друг начин, без страх, рекет и манипулации.

"България на гражданите" е дългосрочен проект, категорична  бе Меглена Кунева и заяви, че партията ще работи още по-усърдно в бъдеще, за да убеди всички граждани.

По публикацията работи: Виолета Ашикова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна