Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пловдивския панаир беше открит чувал с бюлетини

Снимка: БГНЕС

Чувал с неизползвани бюлетини е открит в помещение в Пловдивския панаир, където беше разположена Районната избирателна комисия за Пловдив-град. Това е станало часове след като вчера комисията обяви окончателните резултати от вота. От прокуратурата уточниха, че чувалът е намерен от жена, която е почиствала помещението.

Чувалът вероятно е забравен по небрежност от членовете на секционна избирателна комисия, каза председателят на Районната комисия Деница Чингарова.

Те цяла нощ носят тези чували и в един момент, имайки задължението наистина да предадат чувала с използваните бюлетини, те са отделили тези, това е вече тяхна грешка, този чувал за да им е по-леко, защото чувалите тежат страшно много. Отделяйки го, явно вече са го забравили и са си отишли в суматохата, която е, все пак това са четири хиляди човека, които минават през там, посочи Чингарова.

Тя уточни, че чувалът е трябвало да бъде приет от специална комисия и след това да бъде извозен заедно с всички останали до областната управа за съхранение до следващите избори. На този етап не е ясно от коя секционна избирателна комисия са забравени неизползваните бюлетини.

От Окръжната прокуратура съобщиха, че по случая е образувано досъдебно производство. Назначен е оглед, ще се изясняват всички обстоятелства относно движението на документи и бюлетини в изборния ден, видът и бройката на намерените бюлетини, както и това, доколко случаят е формален технически пропуск на ангажираните с изборите.

По публикацията работи: Кремена Данева - кор. на БНР в Пловдив
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна