Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОССЕ и SORA: Десет процента от наблюдаваните избирателни секции не са работили правилно

Снимка: БТА

Десет процента от наблюдаваните секции в България по време на изборите не са работили правилно, сочи доклад на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Мнението потвърдиха и от австрийския преброител SORA. По думата на представителите на фирмата 3000 гласа ще решат, дали ДПС и "Атака" ще имат едно място повече в 42-рото Народно събрание.

От австрийската фирма-преброител съобщават, че до момента са обработени 10 400 протокола. Все още ЦИК не е предоставила данни от 227 избирателни секции в чужбина, които ще бъдат решаващи за изхода от изборите у нас.

По последни данни партия ГЕРБ получава 30,7 процента или 96 места в парламента, БСП - 27,2 на сто или 84 депутати, ДПС - 10 процента и 36 места, партия "Атака" - 7,6 процента и 24 депутати.

Вотът на българите зад граница ще реши дали партия "Атака" и ДПС ще имат с депутат повече или по малко в 42-рото Народно събрание. От SORA посочиха, че до момента невалидните бюлетини са 2,4 процента, а 0,6 на сто са с различни символи. В 40 избирателни секции над десет процента от бюлетините не са попълнени правилно.

По публикацията работи: Даниел Инков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна