Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общо 20 души са ранени при пътнотранспортни произшествия през изминалото денонощие

Снимка: БГНЕС

Общо 20 души са ранени при пътнотранспортни произшествия през изминалото денонощие, съобщи МВР. Тежките катастрофи на територията на страната са 18.
В София леките ПТП са 102, тежките - четири, с четирима ранени.

Ремонти се извършват по магистралите "Тракия" и "Хемус". Пътната настилка на АМ "Тракия" е предимно суха, на места влажна от падналия през нощта дъжд. В област Пазарджик се извършва машинно изкърпване на асфалта от км 87+000 до км 88+000 в посока Бургас, както и от км 67+000 до км 67+500 в посока София. Има извънредна организация на движението по магистралата в област Ямбол.

По АМ "Хемус" от 10-и май започват ремонтни работи в тунела "Топли дол". Всеки работен ден от седмицата в района на тунела ще бъде въвеждана временна организация за безопасност на движението. През светлата част на денонощието движението на МПС ще бъде затваряно в една от лентите на движение и пренасочвано в съседната. Ремонтните работи ще се извършват последователно в
дясната тръба (посока София-Варна) и в лявата (посока Варна-София).

В област Шумен по АМ "Хемус" от км 355+000 до км 360+600 (южно платно) се извършва ръчен и машинен кърпеж на настилката; в област Варна се прави рехабилитация на естакадата "Девня" от км 398+000 до км 398+618 - движението на МПС се осъществява двупосочно по северното платно.

Информацията е на БТА

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна