Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Звездата на Уест Енд и Бродуей Мигел Айеса поздрави слушателите на „Каста дива“

Снимка: Broadway.com

Ако обичате мюзикъла и като мен мечтаете да гледате на живо страхотна продукция на Уест Енд или на Бродуей, то може би тази седмица сте почувствали щастието да се сбъдне една от мечтите Ви!

Със спектакъла в „Арена Армеец“ тази вечер завършва петдневното гостуване в София като част от световното турне на лондонския мюзикъл "We Will Rock You"

 по музика на "Куийн". Приказка за бъдещето на Земята като свят, завладян от комерсиалното, в който хората са унифицирани, а желанието да бъдеш различен се преследва и наказва с изтриване на съзнанието, в която писателят Бен Елтън и музикантите от "Куийн" Брайън Мей и Роджър Тейлър вплитат 24 хита на легендарната рок група, а кино звездата Робърт де Ниро се подписва като продуцент. Мюзикълът „We Will Rock You” за 10 години е гледан от над 6 милиона души във Великобритания и повече от 15 милиона в още 17 държави. Имахме шанса и в България за първи път да гледаме на живо истинска продукция на Уест Енд в пълния й блясък. Пристигнаха 20 тира декори, костюми, техника, трупа от 86 души – 33-ма актьори, 8 музиканти бенд и всички екипи, създаващи един спектакъл. Знам, че скептиците ще ми кажат, че сценарият е инфантилен или че Джена Лий Джеймс /в ролята на Килър Куин/ е изпяла няколко тона фалшиво или че със субтитри би било по-добре… Но всичко това изобщо не променя факта, че видяхме истински перфектен спектакъл с артисти, бенд и всичко от най-висока класа! Ето това ме „разтърси“! И това, че звездата на Уест Енд и Бродуей Мигел Айеса, който изпълняваше главната роля – на мечтателя Галилео, поздрави специално слушателите на предаването на програма „Хоризонт“ за опера, балет, оперета и мюзикъл „Каста дива“!

Чуйте в звуковия файл поздрава на Мигел Айеса към слушателите на „Каста дива“, това, което звездата споделя за ролята си на Галилео Фигаро, за любимите си мюзикъли и идолите си сред артистите на Уест Енд и на Бродуей, както и едно от изпълненията му в „We Will Rock You” /в партньорство с Лаурин Самуелс в ролята на Скарамуш/.

По публикацията работи: Росица Кавалджиева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна