Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марин Райков няма да бъде разпитван за бюлетините

Снимка: БГНЕС

Служебният премиер Марин Райков няма да бъде разпитван във връзка с разследването за откритите в костинбродската печатница бюлетини, научи "Хоризонт" от свои източници.

Информация за предстоящия разпит на Райков изтече тези дни. Днес по обед в Съдебната палата даже тръгна слух, че това ще стане до часове, но източникът беше категоричен, че подобно нещо не се налага. Той коментира, че премиерът не е управител на печатницата, за да бъде питан за този процес. Стана обаче ясно, че за валидните надтиражни бюлетини интензивно се е работило с главния секретар на Министерския съвет Росен Желязков. За контрола, оказван от него върху процеса на подготовка на бюлетините, преди дни на пресконференция главният прокурор Сотир Цацаров каза, че бил "нула цяло и нула".

Случаят стана едно от основанията за масови искания за касиране на изборите. Днес стана ясно, че партия "Другата България" поискала подобно нещо чрез Върховния административен съд, Върховния касационен съд и главния прокурор. От трите институции обявиха, че ще се запознаят с искането преди да решат дали да го изпратят към Конституционния съд. Те коментираха, че не са пощенски кутии и ще решават по същество дали има основания за касиране на вота.

По публикацията работи: Силвия Великова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна