Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Янко Петров: "Движението за граждански контрол" ще върви в посока партия

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Номинираният за председател на ДСБ Радан Кънев коментира в предаването "Неделя 150" бъдещите действия на формацията след изборите.

Хората, които създават огромна част от брутния продукт на България, хората, които дават най – доброто образование на децата си, които се грижат за своето образование, които създават малките предприятия или създават в професията си новото, се оказаха вкупом непредставени в парламента. Бъдещето е на диалог между непредставените хора и политици, които именно поради същата политическа криза са останали извън народното събрание, но имат общи професии, общ език , общ начин на живот, каза Кънев.

Радан Кънев подчерта още, че старите лидери на партията ще помагат за работата й, тъй като те имат натрупан опит. Калин Томов, организационен секретар на друга формация, останала извън парламента – "България на гражданите", също заяви, че ще търсят подкрепа на гражданите, които не са намерили своето представителство в парламента.

И докато имаме крайно олевяване и краен популизъм, единствено представен в парламента, за съжаление перспективите за смислено и дългосрочно решаване на проблемите на България не са прекалено големи. Нашата голяма задача, е да си видим грешките, да стъпим с нова енергия, да потърсим максимално широка подкрепа, каза Томов.

Янко Петров от "Движение за граждански контрол" и едно от лицата на протестите през миналите месеци, каза, че движението ще върви в посока превръщането му в партия.

Зададен е въпросът още миналата неделя в Пловдив. Оставили сме на останалата част от движението да мислят. Главните координатори да споделят по райони каква ни е визията, но най – вероятно няма да търсим партия – проводник, каза Янко Петров.

Цялата дискусия чуйте в звуковия файл.

 

 

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени