Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калин Томов: Най-важната есенция за нас е това правителство да стартира с ясна подкрепа

Снимка: БГНЕС

Ние не дадохме съвети. Ние изразихме нашата ясна политическа позиция, която е, че ние ще бъдем демократична опозиционна формация на създаващото се правителство. На това, което много държим, е някои неща да се случат. За нас всяко правителство, излъчено от парламент, е по-добро от служебно правителство. В този смисъл очакваме съставянето на правителство действително да се случи, а за нас крайъгълният камък за това, което предстои пред България, е дали ще се случи да има връзка на отговорност между това кой взима решенията и кой носи отговорност за тях. Това каза Калин Томов от "Движение България на гражданите" в предаването "Нещо повече".

За нас най-важната есенция е това правителство да стартира с ясна подкрепа, независимо дали ще взима от ДПС и "Атака", освен от БСП или от ДПС и части от ГЕРБ, както Борисов предложи, но при всяко положение да е ясно кой застава с гласовете си в НС и подкрепя това правителство, каза Томов и добави, че от ДБГ искат прозрачност на управлението.

Нашата основна критика към БСП и ДПС беше, че те през цялата си предизборна кампания нямаха нито една ясно артикулирана идея за реформа в правосъдната система, а докато няма усещане и гаранции за справедливост в България, чрез правосъдната система, икономиката няма да се развива, обясни той.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна