Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

90 младежи ще започнат работа в рамките на инициативата "Подкрепи една мечта"

Снимка: БГНЕС

Близо 90 младежи от специализирани институции ще започнат работа в рамките на инициативата под егидата на президента „Подкрепи една мечта“. Това стана ясно на традиционния бал на абитуриентите, организиран с подкрепата на президентството.

Инициативата за предоставяне на еднократна помощ на млади хора от специализирани институции и приети за обучение във висши училища ще продължи и тази година под егидата на държавния глава. Това обяви президентът Росен Плевнелиев пред абитуриенти, напуснали институции за деца, центрове за настаняване от семеен тип или защитени жилища

Президентът е домакин на традиционния абитуриентски бал за деца в неравностойно положение, който се провежда в рамките на инициативата под егидата на държавния глава „Подкрепи една мечта“ за втора поредна година.

Повече от 180 са младежите, които само през настоящата година напускат специализирани институции. От тях около 45 на сто са с основно или по-ниско образование, но притежават професионална квалификация. 47% от младите хора са със средно образование, а над 20 на сто от тях имат познания по чужд език. Повече от половината от младите хора имат компютърни умения, обобщи Деяна Костадинова, секретар на държавния глава по социални политики, младежта и спорта.

По публикацията работи: Лъчезар Цветков - БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна