Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Плевен даде срок до средата на септември за почистването на всички сухи клони по улиците

Снимка: БТА

Кметът на Плевен д-р Валентин Христов даде срок за почистването на всички сухи клони по улиците до средата на септември. Заповедта на кмета е след множество сигнали на гражданите.

Със заповед на кмета на Община Плевен д-р Валентин Христов от тази седмица специализирани общински екипи имат за задача да обходят районите на града и в срок до средата на м. септември да бъдат почистени всички сухи клони, оставени по места в резултат на извършена санитарна сеч и бурите. Разпореждането е в отговор на множеството жалби от граждани за неизвозени изрязани клони и растителност, които загрозяват градската среда.

За разчистването Община Плевен е ангажирала собствен транспорт, работници от временната заетост, съвместно със служители на общинския отдел "Екология". Съставен е списък по райони, който включва както постъпилите сигнали от граждани, така и проблемните зони, установени при извършените от ресорните общински служители огледи в града. Към момента списъкът включва 104 адреса на територията на град Плевен.

Плевенчани могат да подават сигнали в Общината на имейл адреси, посочени на официалната страница.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени