Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Митов подписа нов договор с „Левски” за още една година

Снимка: БГНЕС

Николай Митов остава наставник на „Левски”. Треньорът официално подписа договор и ще продължи да води „сините” още една година.

Много съм щастлив от гласуваното ми доверие и не се притеснявам от нищо. Наясно съм, че предстои 100-годишнина на клуба и очакванията са големи. Подписах за една плюс две години. Предстои ни много работа от спортно-техническо естество, защото целите ни както винаги са шампионска титла, купа и пробив в Лига Европа. Екипът ми остава същият.

Левски трябва да отстрани четири различни отбора, за да влезе в групите на Лига Европа този сезон.

Имаме отбор, който може да играе в групите, и ще направим всичко възможно това да стане, категоричен е Митов.

Бившият футболист на Левски пое тима през пролетта, но в края малко му попречи да спечели и Купата на България, и титлата.

Пожелавам си догодина по това време всички хора тук на "Герена" да сме усмихнати, а не да има тъга, както този сезон. Много съжалявам за феновете. Не се притеснявам, че ръководството преговаряше с Димитър Димитров-Херо. Това е тяхно решение. Сега съм първи избор и започнахме работа.

След последния мач футболистите на "сините" бяха разпуснати в почивка. Някои от тях обаче няма да се завърнат в отбора.

Ще се разделим с много играчи, но не мога да ви кажа кои точно. Първо е редно да съобщя на тях, също така от това зависи и това колко ще успеем да привлечем. Имаме пари за селекция. Когато разпускахме състезателите, им казах, че искам да си починат добре и да се завърнат надъхани и мотивирани до краен предел да се борят от първата до последната минута. Такива хора ми трябват.

Отборът на "Левски" започва подготовка на 10-и юни. Тимът ще прекара една седмица в Правец, а след това ще бъде на лагер в Австрия за 12 дни, където ще изиграе четири контроли. На 4-ти юли е първият мач на отбора от предварителните кръгове на Лига Европа.

 

 

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна