Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България остана без боксьори на европейското първенство в Минск

Снимка: БГНЕС

След Тинко Банабаков при най-леките и Детелин Далаклиев в кат 60 кг., черната нощ за българите на Европейстото първенство по бокс в Минск продължи.

Отпаднаха и последнинте ни двама представители.

В кат до 91 килограма Тервел Пулев загуби по точки от Сандро Дирнфелд /Словакия/.

Тримата странични съдии от Франция, Литва и Германия се разминаха в оценките си за двубоя - съдиите от Франция и Литва дадоха победата на Сандро Дирнфелд, а германският съдия определи за победител Тервел Пулев. Така в крайна сметка с 2:1 съдийски гласа за победител бе обявен Сандро Дирнфелд.

В категория до 69 килограма Симеон Чамов загуби по точки от Юба Ндиайе Сисоко /Испания/.

Първата реакция на хората край ринга бе, че младият Симеон Чамов е загубил "изключително несправедливо" от високия тъмнокож испанец от африкански произход Сисоко. Двамата боксьори играха във високо темпо и непрекъснато се обсипваха с удари, като по-точен бе българинът.

Тримата съдии от Франция, Ирландия и Турция, определени в последния момент съгласно новите правила на АИБА, се разминаваха в оценките си. Така например страничният съдия от Турция прецени, че Чамов е спечелил и трите рунда, а френският съдия  оцени, че Чамов е спечелил първите два рунда. Но в крайна сметка с 2:1 съдийски гласа за победител бе определен Юба Ндиайе Сисоко. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна